Vaargebieden Amsterdam en omgeving


Varen in de regio Amsterdam varen is een onvergetelijke gebeurtenis. Niet alleen zijn de romantische Amsterdamse grachten binnen bereik, tevens het afwisselende achterland en omgeving van de stad zal u aangenaam verrassen. Gezellig een dagje op het water, en varen in het vaargebied omgeving Amsterdam. Lekker varen, zonnen, vissen, luieren, zwemmen en genieten. Neem een goedgevulde picknickmand mee, of leg onderweg aan bij één van de vele restaurants. De lage doorvaarthoogte van onze boten maakt het ook mogelijk onder bijna alle bruggen in de omgeving te varen.


Vaargebied Amsterdam

Naast de grachten heeft Amsterdam natuurlijk nog veel meer te bieden. U kunt het Oostelijk havengebied bezoeken met de Houthavens, Nemo, het Scheepvaart museum en de oude vaar industrie fabrieken. U kunt dit uiteraard ook gebruiken als startpunt van een regionale tocht, of juist start of einde van de grachtentocht. De Westelijke havens zijn ook erg interessant met de grootste cacao haven van de wereld waar nog dagelijks druk handel wordt gedreven. Ontdek de nieuwe havengebieden, oude schepen en opkomende kunst en cultuur aan de westkant van het Amsterdams vaargebied.


Vaargebied IJsselmeer

Het IJsselmeer valt uiteraard ook binnen het vaargebied regio Amsterdam en is toch wel het meest veelzijdige gebied wat de regio te bieden heeft. Na Pampus begint toch wel een uitgestrekte zee in Noordelijke en Oostelijke richting. Niet alleen kunt u verschillende provincies aan doen, maar de variatie aan vissers haventjes is onbeperkt. Naast oude Hanze steden zoals Kampen kunt u net zo makkelijk de jongste stad van Nederland, Almere, bezoeken op een van uw tochten. Alles wat er tussen ligt zoals Hoorn, Enkhuizen, Marken, Volendam, en tevens het Friese Makkum en Workum is onmisbaar voor een blink op Nederland wat u nooit te voren dacht te vinden!


Vaargebied De Vecht

Zoals vroeger de rijke Amsterdamse kooplieden zich naar hun buitenverblijf lieten varen, zo kunt u tegenwoordig ook dezelfde tocht maken. Laat u verrassen door deze schitterende en idyllische omgeving tussen Amsterdam en Utrecht. Dit is varen in de omgeving Amsterdam wat u niet zo maar had verwacht!